Broeck 1920

Deze klinker dateert van de jaren 1920. Net na de oorlog werd deze steen volop geproduceerd met name aan de Belgische kust. Een mooie natuurlijke kleurnuance van geel/roze/zwart/grijs Dit is ook de periode geweest dat het authentieke en ambachtelijke handwerk langzamerhand werd vervangen door mechanisch produceren.

Historisch en circulair, de 2 belangrijkste eigenschappen van deze schitterende bakstenen. Als bakstenen konden praten, dan hadden de stenen uit deze unieke collectie jou met zekerheid het meeste te vertellen. Verhalen die minimaal 80 tot soms wel 220 jaar teruggaan in de tijd, want zo oud zijn ze! Deze stenen worden aangeboden als volle steen en als steenstrip.

Onder een circulaire baksteengevel verstaan we een gevel die na afbraak elders weer heropgebouwd kan worden om opnieuw als gevel te fungeren. Circulariteit is een belangrijk kenmerk van baksteengevelwerk. De praktijk toont aan dat de levensduur van baksteen zeer groot is en daarom verdient dit mooie product een tweede kans. 

Leverancier:
Stijl: Klassiek & Statig
Formaat: 210 x 65 x 100
Productiewijze: handvorm
© Kusters 2.0 2024
Created by