Meilenmensch 1820

Deze oude, handgevormde baksteen dateert van de begin jaren 1820. Een steen die vooral bij de grotere boerenbedrijven van destijds werden geproduceerd (veldbrand). Vervolgens werden ze dan weer lokaal verdeeld. Een grillige vorm en een zeer gevarieerd kleurenpalet zijn de karaktereigenschappen van deze baksteen. Deze stenen bezitten een schat aan geschiedenis..

Historisch en circulair, de 2 belangrijkste eigenschappen van deze schitterende bakstenen. Als bakstenen konden praten, dan hadden de stenen uit deze unieke collectie jou met zekerheid het meeste te vertellen. Verhalen die minimaal 80 tot soms wel 220 jaar teruggaan in de tijd, want zo oud zijn ze! Deze stenen worden aangeboden als volle steen en als steenstrip.

Onder een circulaire baksteengevel verstaan we een gevel die na afbraak elders weer heropgebouwd kan worden om opnieuw als gevel te fungeren. Circulariteit is een belangrijk kenmerk van baksteengevelwerk. De praktijk toont aan dat de levensduur van baksteen zeer groot is en daarom verdient dit mooie product een tweede kans. 

Leverancier:
Stijl: Klassiek & Statig
Formaat: 210 x 65 x 100
Productiewijze: handvorm
© Kusters 2.0 2024
Created by