Heysel 1840

Deze zeer oude gerecupereerde handgevormde "blauwe" steen is geproduceerd in de periode tussen 1820 en 1890. In deze periode werden de kleihompen nog handmatig in een houten mal gestopt. Daardoor heeft deze steen ook een wat grilliger uiterlijk dan bij een machinaal gevormde steen. De mooie blauw/grijze kleuren kwamen tot stand door tijdens het bakproces het zuurstof weg te nemen (zgn smoren)

Historisch en circulair, de 2 belangrijkste eigenschappen van deze schitterende bakstenen. Als bakstenen konden praten, dan hadden de stenen uit deze unieke collectie jou met zekerheid het meeste te vertellen. Verhalen die minimaal 80 tot soms wel 220 jaar teruggaan in de tijd, want zo oud zijn ze! Deze stenen worden aangeboden als volle steen en als steenstrip.

Onder een circulaire baksteengevel verstaan we een gevel die na afbraak elders weer heropgebouwd kan worden om opnieuw als gevel te fungeren. Circulariteit is een belangrijk kenmerk van baksteengevelwerk. De praktijk toont aan dat de levensduur van baksteen zeer groot is en daarom verdient dit mooie product een tweede kans. 

Leverancier:
Stijl: Klassiek & Statig
Formaat: 180x80x50
Productiewijze: handvorm
© Kusters 2.0 2024
Created by